top of page

KRACHT
RITME
VERNIEUWING

Choreograaf / Floortje Rous

“Anders, maar toch ook weer niet”  “Fantastisch!”

“Gedurfd en verrassend soepel”  “Bevrijdend”

“Deze voorstelling toont trots, moed en levenslust”

“Ontroerend”

Choreograaf Floortje Rous produceerde in samenwerking met de seniore dansers van Still Moving en professionele muzikanten een bijzondere danstheatervoorstelling. Op 9 juni 2016 ging Kracht, Ritme en Vernieuwing in première in Literair Theater Perdu te Amsterdam. De voorstelling werd door ruim 800 mensen bezocht.

 

Vrouwen, en een enkele man, met een passie voor moderne dans, beweging, expressie, muziek en kunst geven met lichaam, zang en gesproken woord uiting aan wat het betekent om ouder te worden. Danstheater over de zwaarte en lichtheid van het bestaan na het zestigste levensjaar.

 

Kracht /

Met geheven hoofd en voeten in het zand worden krachten verzameld en weerstand geboden. De strijd barst los, de storm zwelt aan. Dappere strijders met een oog op de toekomst en een hart in het verleden. Zij vechten voor hun plek in opzwepende ritmes. Stampend komen zij aan bij de oevers van het land waar ze al die tijd al waren.

Ritme /

De rasp klinkt hard en onheilspellend, een voorteken van wat gaat komen. Swingende houten lepel, tik deze dreiging weg. Laat ons dansen en vervoeren, want we luiden de klokken in zoveel verschillende talen. Door rasp en lepels heen staan we op en schuifelen we ritmisch weg van het aanrecht. We zijn er nog.

Vernieuwing /

Bij de geboorte van een baby gaat er een golf door de lucht. Een wolk van opwinding en verwachting, die met de jaren slijt. Vernieuwing gaat aan je voorbij, je sluit je ogen en herkent de wereld om je heen niet meer. Maar net voordat de deur dichtslaat stap je zonder schaamte naar buiten om voor eens en altijd in het nu te zijn.

Speellijst

23 april 2016 / Rode Loper Festival Amsterdam (preview)

24 april 2016 / Hartjesfestival Amsterdam (preview)

20 mei 2016 / Podium Mozaïek Amsterdam (try-out)

21 mei 2016 / Pret in de Fred Buurtfestival Amsterdam (preview)

3 juni 2016 / First Fridays - De Hallen Amsterdam (preview)

9 juni 2016 / Literair Theater Perdu Amsterdam (première)

11 juni 2016 / Theater Oostblok I Amsterdam 

24 juni 2016 / Fijnhouttheater Amsterdam

27 augustus 2016 / Beestenbos Erasmuspark Amsterdam

3 september 2016 / Samen Indische Buurt Festival Amsterdam

2 oktober 2016 / Rembrandtpark Festival Amsterdam

1-DCC_wit-transparant.png
bottom of page