16 t/m 18 oktober 2020 / Hembrugterrein Zaandam

When the pressures of modern living become heavy, the harassed city-dweller often refers to his teeming world as a concrete jungle. This is a colourful way of describing the pattern of life in a dense urban community, but it is also grossly inaccurate, as anyone who has studied a real jungle will confirm. (Desmond Morris, 1969, Random House, London, UK)
CHOREOGRAFIE / FLOORTJE ROUS

LIVE / HUMAN CONDITIONS

In een gevangen wereld, die een kakofonie is geworden van meningen, ideeën, opvattingen, routines, die in toenemende mate vast lijkt te zitten in binaire posities, biedt Dance Connects Company met LIVE ruimte voor stilte en observaties van processen.

 

URBAN / ENVIRONMENT

We nodigen je uit om deel te nemen aan een performance waarin hedendaagse waarnemingen van binnenuit ervaren worden. De paradox van leven in een stedelijke omgeving staat als thematiek centraal en werpt nieuw licht op sociale verhoudingen en menselijk gedrag.

LIVE is een ruimte om nuances, details, gedeelde emoties en divergenties te onderzoeken. Een open ruimte. Een andere omgang met de wereld om ons heen. We tonen de kracht van ons brein, onze motor van het leven, de kracht van onze creativiteit, zonder beperkingen, en nodigen de kijker uit om van dichtbij deelgenoot te worden van dit proces.
 

IMPROVISATIE / IMPULSEN
Je volgt een diverse groep performers in hun op zintuigen gerichte improvisatie en ontdekt de visie op tegenstrijdige impulsen, behoeften en waarden van de mens. In de choreografie worden net als in de paradoxen van het thema, beperkingen opgelegd, vaste routines worden gevolgd. De dansers zoeken naar vrijheid binnen de kaders. Er is ruimte voor de kracht van het kleine, de kracht van delicaatheid, de kracht van ieder lichaam.
 

BEWEGING / STANDPUNT
Dance Connects Company biedt een ervaring van dans die recht doet aan de essentie ervan en laat zien dat die essentie niets te maken heeft met leeftijd, ervaring of achtergrond.

LIVE is een publieke belevenis van pure bewegingsprocessen van een zeer diverse groep mensen, waarin er ruimte en bewegingsvrijheid is voor de kijker om een eigen verhaal te creëren en standpunten te onderzoeken.

Choreografie /

Floortje Rous

 

Senior dansers /

Ewa Biënko /

Noor Bos /

Fleur de Graaf /

Eugenie de Jong /

Hanny Sjaarda /

Kees Valentijn /

Barbara Wiemann

 

Junior dansers /

Ivo Glans /

Rosanna ter Steege /

Joury van der Vecht /

Mayke van Veldhuizen 

 

Muziek /

Gabriel Milliet 

Dramaturgie /

Jesse Vanhoeck (ICK)/

Dereck Cayla (ICK)/

Sanne Fokkens

Kostuum /

Maartje Prins

Scenografie/

Grischa Runge

Fotografie /

Kim Doeleman /

Marieke Josselet 

Video /

Corneliu Ganea

Vormgeving /

Marieke Josselet /

Maarten van Maanen

Productie /

Floortje Rous /

Marieke Josselet

ICK Dans Amsterdam / DANCE CONNECTS COMPANY

LIVE is tot stand gekomen door een samenwerking met ICK Dans Amsterdam.

Lees hier meer over de samenwerking met ICK Dans Amsterdam

MUSEUM OF HUMANITY / DANCE CONNECTS COMPANY

LIVE is ontwikkeld in het Museum of Humanity op het Hembrugterrein op de grens van Amsterdam en Zaandam.

Voor de voorstellingen op zaterdag en zondag zoeken we een productieassistent (vrijwillig). Bekijk hier de vacature. Fijn als je ons creatieve team komt versterken!