top of page

PROJECT /
TRANS_FORM_ACTION

Transitive : across-beyond-over
Form : shape, contour, give life
Action : a performing - a doing - a putting into motion

TRANS_FORM_ACTION  is een samenwerking tussen ICK Dans Amsterdam en Dance Connects Company. Het project is ontwikkeld door choreograaf Dereck Cayla samen met oprichter van Dance Connects Company en choreografe Floortje Rous en artistiek coördinator Marley Braaf van ICK Dans Academy.

TRANS-FORM-ACTION is een dansproject dat kwalitatieve kunst in sociale uitwisselingen ontwikkelt door professionele dansgezelschappen te verbinden met niet-professionele dansliefhebbers. We werken met een kerngroep, vanuit het lichaam, om een ​​diepgaand artistiek proces te creëren op basis van uitwisseling en minder op virtuositeit. Met dit all ages project willen we via het medium dans verschillende gemeenschappen bereiken, ontmoeten, betrekken. De repetities zijn in september 2022 tot en met mei 2023 en eindigen in mei 2023 met een dansvoorstelling.

TRANS-FORM-ACTION LAB is een fysieke workshop van 4 dagen die openstaat voor alle leeftijdsgroepen, vooral niet-professionele dansliefhebbers boven de 50, 60, 70 en 80 willen we uitnodigen mee te doen. Het lab doet dienst als onderzoek voor TRANS-FORM-ACTION, maar betekent niet dat je zal of moet deelnemen aan het creatieproces van TRANS-FORM-ACTION'S performance.

OPEN CALL /
TRANS_LAB

WIJ NODIGEN JE UIT VOOR TRANS_LAB!

Als deelnemer aan TRANS_LAB ben je onderdeel van het creatieve proces en onderdeel van de community. Je bent danser, maker, generator, artiest, choreograaf, verbinder. Je reflecteert, je leert, je handelt en je deelt. De beweging die we bouwen, ontwikkelt onze taal in performance.

4 DAGEN - 5 WORKSHOPS
24 t/m 27 februari 2022
ICK Space for Dance Art / Het Talentenhuis / Odensehuis /


Tijdens TRANS-LAB doe je in 4 dagen mee aan 5 workshops, gegeven door verschillende professionals in de kunsten, waarin je onderzoekt wat transformatie inhoudt en waarin je tools krijgt en vaardigheden ontwikkelt om jezelf te transformeren en transformatie uit te drukken. TRANS-LAB is een verdieping van je eigen wezen, een oriëntatie op alles wat mogelijk is en een ontdekking van nieuwe werelden.

+ IMPROV /
Workshop met choreograaf Dereck Cayla volgens de methodologie van Double skin/Double mind /
Double Skin/Double Mind (DS/DM) is een dansmethode ontwikkeld door Emio Greco en Pieter C. Scholten waarin de gevoeligheid van het lichaam wordt ontdekt door middel van 4 basisprincipes: Ademen, Springen, Uitbreiden en Verminderen. Het ervaren van de DS/DM-methode kan leiden tot een nieuw fysiek en mentaal bewustzijn waarin intentie en vorm samenvallen. We introduceren het door Pieter en Emio ontwikkelde pre-choreografische element als startpunt voor improvisatieonderzoek om ons fysiek en mentaal in een introspectieve onderzoeksmodus te brengen. Met de wens om aspecten van de methodiek te ontwikkelen zoals het doorbreken van beperkingen en het uitbreiden buiten de bekende grenzen van het lichaam.

Donderdag 24 februari / 9.00 tot 12.30 uur / Het Talentenhuis / Meer en Vaart 290 / Amsterdam

Zaterdag 26 februari / 9.30 tot 12.30 uur / ICK Space for Dance Art / Rijnlandlaan 3 / Amsterdam

+ MODERNE DANS /
Dansuitwisseling met mensen met dementie gegeven door choreografe Floortje Rous /
In deze workshop maken we kennis met de mensen achter de ziekte dementie, door samen te dansen en een ongedwongen gesprek aan te gaan. We beginnen de middag met een gezamenlijke lunch. Daarna volgen we een Slow Flow dansles en praten we in kleine groepjes bij met koffie/thee en inspiratiemateriaal. Deze materialen komen uit de Sensorium Toolkit van ICK Dans Amsterdam waarmee je kunt voelen, ruiken of kijken, en fungeren als aanknopingspunten om met elkaar in gesprek te gaan.

Vrijdag 25 februari / 12.00 tot 15.00 uur / Odensehuis / Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 / Amstelveen

+ DRAG /
Workshop met queer artist en drag persona Lady Bag (Peter Cripps Clark) /
Peter (Lady Bag) is een dragartiest van het huis Hopeless. Hen brengt de deelnemers hun expertise en visie op de dragcultuur en -gemeenschap, beginnend met een introductie en contextualisering van deze performatieve kunstvorm. Lady Bag zal ons begeleiden in de ontmoeting met onszelf en alter ego's door middel van kleding, make-up, accessoires en natuurlijk tassen. In deze workshop gaan we op zoek naar empowerment door middel van kleding en make-up en de toegang tot onze geheime innerlijke weerstand te vinden. Van Fem Drag tot Drag King, laten we onze Campy, Fishy, ​​Butch Queens en Kings vinden!
Donderdag 24 februari / 13.30 tot 17.30 uur / Het Talentenhuis / Meer en Vaart 290 / Amsterdam

+ TIK-TOK /
Workshop met artistiek coördinator ICK Dans Amsterdam Marley Braaf en een groep tiener TIK-TOK meesters /
In deze workshop ontmoeten we een groep tieners die ons kennis laten maken met hun wereld van populaire TikTok-dansen. Er komt een uitwisseling tussen generaties waarbij we kennis maken met de hedendaagse trends van TikTok. De afgelopen jaren is het social media platform TikTok uitgegroeid tot een van de meest gebruikte apps onder tieners. Op de app kunnen ze korte video's bekijken en uploaden en vooral de dansvideo's zijn heel populair. Tijdens de workshop zullen de tieners ons enkele van deze TikTok-dansjes leren. Na deze workshop ben je helemaal op de hoogte van de hedendaagse trends onder tieners. Het belangrijkste in deze workshop is het overbruggen van generaties en samen spelen.
Zaterdag 26 februari / 13.30 tot 16.30 uur / ICK Space for Dance Art / Rijnlandlaan 3 / Amsterdam

+ CLOWN /
Workshop met clownkunstenaar en lerares Marie Sinnaeve /
In deze workshop gaan we spelen. Marie zal ons begeleiden om een ​​staat van openheid te bereiken, te luisteren naar jezelf en naar de wereld. Deze kinderlijke mentaliteit zal vreemdheid, onhandigheid, emoties en elke vorm van menselijke schoonheid en onhandigheid tot bloei brengen en zal ons door een fysieke ervaring van poëzie leiden.
Zondag 27 februari / 9.00 tot 18.00 uur / ICK Space for Dance Art / Rijnlandlaan 3 / Amsterdam

+ AANSLUITEN BIJ TRANS_LAB
PROFIEL Je bent een amateur of professionele danser/performer/kunstenaar/kunstliefhebber/ex-danser/ex-performer - je durft jezelf uit te drukken in groepsverband onder begeleiding van onze workshopdocenten. Je bent op zoek naar verdieping van je vaardigheden en staat open voor nieuwe kunstvormen. Je springt graag in een artistiek groeiproces, gebruikmakend van je lichaam en lichamelijkheid. Je bent beschikbaar voor alle 5 de workshops tijdens de 4 aangegeven dagen.

SCHRIJF JE IN door Floortje een e-mail te sturen met je naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en een paar regels waarom je onderdeel wilt worden van TRANS_LAB. We zijn op zoek naar een diverse groep deelnemers (leeftijd, gender, achtergrond). We laten 18 februari weten of je mee kunt doen.

Prijs 5 workshops inclusief thee, koffie en gezonde lunch
Normaal 100,- euro
Korting 50,- euro (Stadspas groene stip / Amstelveenpas)

Taal: Nederlands en Engels.

You can find the open call in English here.


*Deelname aan de workshops is geen garantie voor deelname aan de Company.

-

-

1-DCC_wit-transparant.png
bottom of page