top of page

WITH ALL OUR SENSES

een samenwerking met ICK

CHOREOGRAFIE / JESÚS DE VEGA
De samenwerking tussen Dance Connects Company en ICK begon in 2018 met een serie introductieworkshops van de Double Skin/ Double mind (DS/DM) methode. In 2019 volgde een serie verdiepende workshops, waarbij ook de Sensorium Toolkit voor dans een rol speelde. De bevindingen van deze workshops toonden we tijdens WHAT’S COOKING AT ICK?

 

Double Skin / Double Mind

DS/DM is een door Emio Greco en Pieter C. Scholten ontwikkelde dansmethode om de taal van het eigen lichaam mee te leren (her)kennen in al zijn kracht en kwetsbaarheid. Vertrekkend van de principes van de DS/DM ontwikkelde ICK de Sensorium Toolkit voor dans: een makkelijk te gebruiken gereedschapskist vol geuren, geluiden, texturen en een kaartspel om dans en beweging te stimuleren.

 

Unieke kwaliteiten

In de ICK academie wordt onderzocht hoe de DS/DM methode op grote schaal gebruikt en toegepast kan worden in verschillende contexten. Het doel van de eerste samenwerking tussen ICK en Dance Connects Company was om te kijken of de DS/DM methode en de Sensorium Toolkit gebruikt konden worden om choreograaf Floortje Rous te helpen haar dansers en hun individuele en unieke kwaliteiten te (her)ontdekken; om meer uit elk van hen te halen.

 

De Company toont

Dansers reageren tijdens de presentatie op externe impulsen. We zien een bewegingsproces dat de creativiteit van ieder lichaam toont op een geheel eigen wijze. Jesús de Vega geeft de dansers opdrachten op basis van sensorische elementen, welke op dat moment worden verwerkt tot dans. De opdrachten worden steeds complexer en dagen de dansers uit om tot steeds weer nieuw bewegingsmateriaal te komen.

 

Lees hier meer over het proces Double Skin / Double Mind / BODY IN REVOLT

Senior dansers /

Lidwien Berkhout /

Ewa Biënko /

Noor Bos /

Eugenie de Jong /

Roos Perenboom / 

Hanny Sjaarda /

Corrie Werkman - Hiep /

Marina Wortel /

Tony Terpstra /

 

Junior dansers /

Rosanna Boom - ter Steege /

Anna Riley-Shepard /

Mayke van Veldhuizen / Mumtaz Djorai /

 

Muziek /

"Conta" Allesandro Cortini /

Fotografie

Kim Doeleman

Video

Corneliu Ganea

Dance Connects Company / WITH ALL OUR SENSES
Dance Connects

Dance Connects Company / WITH ALL OUR SENSES

1-DCC_wit-transparant.png
bottom of page