top of page
Zoeken

All-ages dansgezelschap breekt met schoonheidsidealen

Bijgewerkt op: 21 nov. 2018


Raakt onze buitenkant nog de binnenkant?

Tien dansers van over de 65, vier dansers van onder de 25. Samen met drie choreografen en vier muzikanten vormen zij Dance Connects Company en zetten zij zich in voor het bevorderen van begrip en waardering tussen jongeren, ouderen en de maatschappij.


Dance Connects Company gaat uit van de schoonheid van iedereen en wil met haar voorstelling [mi:t] het verhaal vertellen van de mens, in al zijn vormen en maten. In [mi:t] worden vooroordelen over ouderen weggenomen en wordt er gebroken met de huidige schoonheidsidealen.


Ouderen zitten allang niet meer allemaal achter de geraniums

Er bestaan nogal wat vooroordelen over ouderen. Ze zouden sloom, traag, stijf en saai zijn. We zitten allemaal achter de geraniums na ons 70ste. Uit onderzoek is bekend dat vooroordelen het leven danig compliceren en de kwaliteit van leven verslechteren. In de moderne wereld leidt ageïsme tot minder mogelijkheden op sociaal en economisch vlak, maar ook tot minder eigenwaarde en een toename van gezondheidsklachten. Dance Connects Company schetst een ander beeld van ouderen. Het is een plek waar echte mensen op het podium staan en niets anders dan de schoonheid tonen van hun fragiliteit en kracht.


Het ouder wordende lichaam is niet lelijk of eng,

we zijn alleen niet gewend om het te zien

Uitvoerend dansen stopt voor professionals als ze zo’n 35 zijn. Ook in het amateur-werkveld is moderne dans boven de 40 not done. Dance Connects Company laat zien dat dansen niet alleen voorbehouden is aan jongeren.


De sterke zeggingskracht van oudere dansers is zeer waardevol voor de danskunst. Door levenservaring tonen de dansers van de company écht doorleefde emoties en geven zij het publiek inzicht in hun belevingswereld. Daarbij tonen zij lef door zichzelf te tonen. Dance Connects Company schept hiermee een nieuwe afbeelding en een nieuw voorbeeld voor velen. Het gezelschap is een inspirerend voorbeeld voor professionals uit het dansvak, voor leeftijdgenoten en kunst- en cultuurliefhebbers van alle leeftijden.


Steun ons verhaal en kom kijken in het theater!

Dance Connects Company wordt onder andere gesteund door de gemeente Amsterdam, het VSBfonds en het Amsterdamse Fonds voor de Kunst. Maar om de voorstelling daadwerkelijk op de planken te krijgen is meer steun nodig. En daarom is het all-ages dansgezelschap een grote crowdfundingsactie begonnen op voordekunst. Deze startte op 1 november en eindigt op 15 december.


Zonder de hulp van donateurs kan de voorstelling niet getoond worden aan het

publiek. Kan het publiek niet zien hoe mooi de verbinding tussen jong en oud kan zijn. En hoe mooi ouder worden kan zijn. Het verhaal kan niet worden verteld en doorgegeven. En kunnen we niet breken met vooroordelen en schoonheidsidealen. Steun ons daarom op VOORDEKUNST.


 

Update crowdfunding: Momenteel hebben we 84% van ons streefbedrag gehaald. Koop daarom nu je tickets voor de voorstellingen! Dat kan in onze Ticket-shop of op Voordekunst (prijzen zijn hier inclusief donatie).


9 december Premiere [mi:t] in CC Amstel

13 december voorstelling [mi:t] in Het Amsterdams Theaterhuis

16 december voorstelling [mi:t] in CREA


Normaal €15,-

Vrienden van Dance Connects €10,- CJP / student €7,50 Stadspas groene stip €2,50

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


1-DCC_wit-transparant.png
bottom of page